Landmannalaugur & Hekla med Superjeep

(F05)

Fra Reykjavik kjører vi østover, gjennom sødre Islands frodige jordbruksområder. Etter en stund ser vi den snøkledde toppen på Hekla, 1491 moh (i middelalderen trodde man at Hekla var inngangen til helvetet), Islands mest kjente aktive vulkan.

Lavaen og vegetasjonsrikdom, som har blitt skapt av den kraftige erosjonen, danner en fargesterk og spektakulær omgivelse for vulkanen. Hekla har hatt utbrudd c.a. 20 ganger siden landets begynnelse. Vi kjører opp langs kanten av det seneste lavaområder fra utbruddet år 2000, og dersom været tillater det kjører vi langs med vulkanens kant, 900 moh, for å få en fantastisk utsikt over omgivelsene.

Fra vulkanens base kjører vi videre langs en svært tøff fjellvei, over lavaområder, forbi aktive kratre. Vi reiser videre inn til Landmannalaugar, og kjører over et par bekker og elver i vår spesialbygde superjeep! Vi stopper og tar et avkoblende bad i en naturlig varm kilde/bekk. De som ikke vil bade har da tid til en spasertur i omgivelsene.

Når vi kjører ut fra høylandsområdet, besøker vi eksplosjonskrateret, Ljótipollur. Deretter kjører vi videre inn til den fantastisk vakre Thjórsárdalur. Etterpå blir det kaffepause på fjellhotellet ved Hrauneyjar og siden reiser vi videre til det vakre fossefallet Hjálparfoss, før vi kjører videre mot Reykjavik.

Pris 2019: 2.860,-


Periode: 15. juni - 30. september; utvalgte ukedager
Lengde: 9-10 timer.
Evt. tillegg: Bad i naturlig varm kilde i Landmannalaugar.


Se tilgjengelighet og pris for denne aktiviteten ved å bruke søkefeltet oppe til venstre, Søk utflukter.

Landmannalaugur & Hekla med Superjeep
15.juni - 30.september
utvalgte ukedager
9-10 timer
2.860
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40