Island Express

En klassisk roadtrip i godt selskap er en fantastisk måte å utforske en destinasjon på! Det er helt opp til dere selv å bestemme hva dere vil utforske nærmere, og i hvilket tempo. Denne turen rundt Island byr på en storslagen natur med ville fossefall, varme kilder, Europas største isbre og svarte lavastrender. Hopp i bilen og dra ut på eventyr!

I pakkeprisen inngår

  • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
  • Overnatting i 7 netter på hotell med dusj/wc og frokost i dobbeltrom.
  • Sengetøy/vask i hyttene.
  • Leiebil i 7 døgn med henting/tilbakelevering på Keflavik flyplass.
  • Fri kjørelengde og egenandelsredusering (CDW)
  • Detaljert veikart over Island.
  • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.
  • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.

Avganger

2019: Februar - november, daglig. Rom pa forespørsel.
​          4. Mai - 28. September, Lø-Lø. 

Daglig fra Oslo. Fra Bergen, Stavanger og Trondheim på utvalgte datoer.

Valgbare alternativer ved bestilling

  • Vi har priser for flere biltyper. Vi kan ikke garantere bilmerke, kun biltype.


 


Prisinformasjon

Våre pakkepriser er angitt som pris per person. Fraprisen viser beste tilgjengelige pris i respektive periode. Prisene varierer med aktuell bookingsituasjonen på fly og et normal pris for pakkereisen kan være opp mot 2000 NOK høyere enn hva fraprisen angir. Ved søk/booking får dere alltid den beste prisen vi kan tilby på søkt dato.

 

Fra 9.305 ,- 7 netter
15 aug-30 sep fra 12.135,-
01 okt-31 des fra 9.305,-

Dag for dag beskrivelse

Bad i den Blå Lagunen

Dere lander på Keflavik flyplass hvor dere henter leiebilen. Avhengig av ankomsttid anbefaler vi at dere på veien inn til Reykjavik besøker utebadet den Blå Lagune. Dette geotermiske spa er en av de mest besøkte attraksjonene på Island. Det krystallblå vannet omkranset av svarte lavafelt er som tatt fra en annen planet. Vannet i lagunen er rikt på mineraler og verdensberømt for sine medisinske og helende egenskaper. Etter badet fortsetter dere inn til Reykjavik og sjekker inn på hotellet. Benytt kvelden til å utforske hovedstaden Reykjavik.

Dag 1

Sagaenes dal og fantastiske fossefall

Start dagen med en god frokost på hotellet før dere tar bilen mot Borgarfjördur, Sagaenes dal. Dere kan velge å kjøre rundt viken eller ta tunnelen under fjorden Hvalfjördur. Dagens første severdighet er Deildartunguhver. Dette er Europas største geotermiske varmtvannskilde som produserer over 150 liter 97°C kokende vann i sekundet.

Dere fortsetter videre mot Reykholt der den berømte norrøne forfatteren Snorre Sturlasson levde på 1200-tallet. Det finnes en permanent utstilling om ham i Snurrastofa. Ca. 20 km øst for Reykolt finner dere naturfenomenet Hraunfossar, et fossefall som består av flere mindre fosser hvor klart kildevann velter ut fra et lavafelt og strømmer ned i elven Hvítá. En kort spasertur oppe langs fossen finner dere fossefallet Barnafoss, ”barnas fossefall”, som ifølge legenden fikk sitt navn etter at to barn druknet i disse vannmassene. Dere overnatter på Fosshótel Reykholt.

Dag 2

Akureyri og Mývatn

Besøk Akureyri, Islands nest største by. En sjarmerende liten by som dere best utforsker til fots. Om sommeren arrangeres flere festivaler og andre festligheter i byen. Like utenfor sentrum finner dere butikken Brynja, kjent for å produsere den beste isen på Island. Kjør videre mot Godafoss, et av landets vakreste fossefall.

Fortsett reisen til Mývatn, kjent for sitt månelignende landskap, aktive vulkaner, putrende svoveldammer og underlige lavaformasjoner. Her kan dere besøke pseudo-kraterne i Skútustadir eller de varme kildene Hverir ved Námafjall. Ta en spasertur mellom boblende leirgroper og dampende geysirer. Hvis dere har tid og interesse kan dere spasere opp på ringkrateret Hverfjall og fotografere fuglelivet ved sjøen Mývatn. Dere overnatter på Fosshótel Húsavik eller tilsvarende.

Dag 3

Tjörnes – Dettifoss

Kjør langs kysten rundt halvøyen Tjörnes mot det praktfulle fossefallet Dettisfoss. Islands største fossefall, som hører til de mest kraftfulle fossefallene i Europa i forhold til størrelse. Gå forsiktig frem til kanten og opplev kraften i det rasende fallet, men vær oppmerksom på våte og glatte steiner så du ikke sklir.

Kjør videre over månelandskapet i høylandet Mödrudalur og passér is-skulpturerte fjell frem til Egilsstadir. Nyt midnatt-solen og den vakre utsikten på dagens siste kjørestrekning til Fáskrúðsfjörðuo og nattens losji på Fosshótel Eastfjords, eller tilsvarende.

Dag 4

Østfjordene

Tilbring dagen med å utforske øst-fjordene. Besøk Hallormsstaðaskógur, Islands største skog. Her finnes mange velmerkede turstier. Dere kan også ta en ridetur rundt i området. Dere bør også dra til innsjøen Lagarfjlót, der det sies at et sjømonster oppholder seg. Fra campingen i Atlavík kan dere ta båten Lagarfljótsormurinn for en tur på innsjøen. En annen interessant severdighet er det praktfulle fossefallet Hengifoss.  Ta gangstien fra hovedveien som leder til foten av fossefallet. Spaserturen er lett og tar cirka 90 minutter.

Fra Fáskrúðsfjörður kjører dere sørover langs veien som går langs østfjordene med majestetiske fjell på den ene siden og små fiskerlandsbyer ved Atlanteren på den andre siden. For naturelskere og fugletittere kan en båttur til den lille øyen Papey være en interessant avstikker. Øyen er i dag mest kjent for sine lundefugler. Er dere heldige får dere også se sel og hval. Hele utflukten inkl. båttur og guidet tur av øyen tar ca. 4 timer. En annen severdighet er isbremuseet i Höfn. Overnatting på Fosshótel Vatnajøkull eller tilsvarende.

Dag 5

Utforsk Sør-Island

Kjør langs sydkysten og bli betatt  av landskapet som består av svarte strender, fossefall og isbreer. Fortsett reisen mot den mystiske isbrelagunen Jökulsárlón som ligger ved foten av Islands høyeste topp, Hvannadalshnjúkur. Spaser langs stranden eller ta en 30-40 minutters båttur på lagunen. Flyt rundt blant store isfjell mens dere lytter til guidens historier.

Fra Jökulsárlón kjører dere ca. 60 kilometer for å komme til nasjonalparken Skaftafell ved foten av Vatnajökull. Parken er et grønt paradis perfekt for spaserturer, sykling og andre mer adrenalin-kikkende aktiviteter. Fortsett turen mot Vik mens dere nyter den vakre naturen. Stopp og ta en pause på den svarte stranden Reynisfjara, kjent for de dramatiske svarte, kolonneformede basaltklippene som reiser seg opp fra havet. Ifølge legender er klippene forstenede troll. Litt vest for Vik finner dere odden Dyrholaey, Islands sydligste punkt.

Neste stopp er Skógar og fossefallet Skógafoss, med sin imponerende fallhøyde på 60 meter. Dagens siste severdighet er fossefallet Seljalandsfoss. Ta stien som går bak fossen, men se opp for glatte steiner. Overnatting i området.

Dag 6

Verdensberømte severdigheter langs den Gyldne Sirkelen

I løpet av dagen besøker dere noen av de mest berømte severdighetene på Island. Først ut er det velkjente geysirområdet med sine varme kilder og den verdenskjente geysiren Strokkur, som spruter kokende varmt vann rett opp i luften hvert sjuende minutt. Ti minutters kjøring fra Geysir finner dere fossefallet Gullfoss, det gyldne fossefallet. Et imponerende fossefall som faller i flere etapper, totalt 32 meter ned i en ravine som er 20 meter bred og 2,5 km lang.

Besøk deretter stedet der filmen Brødrene Løvehjerte ble spilt inn og forsamlingsplassen for verdens eldste parlament; Þingvellir nasjonalpark. Parken er listet på UNESCO’s verdensarvliste. Området ligger midt i kontinentalsprekken mellom Nord-Amerika og Europa. Overnatting i Reykjavik på Fosshótel eller tilsvarende.

Dag 7

Hjemreise

Går flyet på ettermiddagen, anbefaler vi at dere utforsker Reykjavik om morgenen og formiddagen. Hvis dere ikke besøkte den Blå Lagune ved ankomst, kan dere gjøre dette på veien til flyplassen – en perfekt måte å avslutte reisen på. Leiebilen leverer dere på Keflaviks flyplass før dere tar flyet tilbake til Norge.

Dag 8
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40