Opplev hele island

En komplett leiebilstur rundt Island som gir dere frihet til å få opplevelsene etterhvert som de kommer. I løpet av disse 10 dagene får dere sjansen til å oppleve hele Island når dere passerer vakre fjell, is-laguner, dampende kilder og snødekte isbreer. Island er like vakkert som et eventyr! Reisen starter og avslutter i Reykjavik – byen for alle sansene.

I pakkeprisen inngår

  • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
  • Overnatting i 10 netter på hotell/gjestehus med dusj/wc og frokost i dobbeltrom/hytte.
  • Sengetøy/vask i hyttene.
  • Leiebil i 10 døgn med henting/tilbakelevering på Keflavik flyplass.
  • Fri kjørelengde og egenandelsredusering (CDW)
  • Detaljert veikart over Island.
  • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.
  • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
  • Islandsk reiseguide fra Promote Iceland (pdf).

Avganger

2018: Februar - november, daglig. Rom pa forespørsel.
​          5 Mai - 29 September, lørdag - tirsdag.

Daglig fra Oslo. Fra Bergen, Stavanger og Trondheim på utvalgte datoer.

Valgbare alternativer ved bestilling

  • Vi har priser for flere biltyper. Vi kan ikke garantere bilmerke, kun biltype.

Prisinformasjon

Våre pakkepriser er angitt som pris per person. Fraprisen viser beste tilgjengelige pris i respektive periode. Prisene varierer med aktuell bookingsituasjonen på fly og et normal pris for pakkereisen kan være opp mot 2000 NOK høyere enn hva fraprisen angir. Ved søk/booking får dere alltid den beste prisen vi kan tilby på søkt dato.

 

Fra 12.425 ,- 10 netter
15 aug-30 sep fra 15.895,-
01 okt-31 des fra 12.425,-

Dag for dag beskrivelse

Hovedstaden Reykjavík

Dere lander på Keflavik flyplass hvor dere henter leiebilen. Dagen/kvelden tilbringer dere i Reykjavik, en by med mange ansikter. Ta en spasertur gjennom sentrum av Reykjavik for å kjenne på byens puls. Samle alle inntrykk over en kopp kaffe på noen av byens mange kafeer eller besøk det velkjente og imponerende konserthuset Harpen. Liker dere å danse, kommer dere ikke til å bli skuffet. Reykjavik har et bredt utvalg av nattklubber der dansen fortsetter ut i de små timer.
Overnatting på Foss-hotell i Reykjavik.

Dag 1

Sagaenes dal

Dra fra Reykjavik og kjør mot Borgarfjördur, også kjent som Sagaenes dal. Dere kan velge å kjøre rundt viken eller ta tunnelen under fjorden Hvalfjördur. Dagens første severdighet er Deildartunguhver, Europas største geotermiske varmtvannskilde.Fortsett mot Reykholt der den berømte norrøne forfatteren Snorre Sturlasson levde på 1200-tallet. Det finnes en permanent utstilling om ham i Snurrastofa.

Ca. 20 km øst for Reykolt finner dere naturfenomenet Hraunfossar, et fossefall som består av flere mindre fosser hvor klart kildevann velter ut fra et lavafelt og strømmer ned i elven Hvítá. For å se enda et fossefall anbefaler vi at dere tar en kort spasertur oppe langs fossen. Der finner dere fossefallet Barnafoss, ”barnas fossefall”, som ifølge legenden fikk sitt navn etter at to barn druknet i disse vannmassene. Dere overnatter på Fosshótel Reykholt.

Dag 2

Snæfellsnes

Fra Reykholt drar dere vestover i retning mot Borgarnes og siden videre mot Snæfellsneshalvøyen. Halvøyen kalles også for Island i miniatyr, da området er kjent for sine fantastiske naturopplevelser. Her finnes blant annet vulkanen Snæfellsjökull (1446m). Langs veien til Snæfellsnes kan dere besøke krateret Eldborg, 100 meter høyt og beliggende midt i et lavafelt. Ta en spasertur til basen av vulkanen, ca. to timer frem og tilbake. Eldborg er et beskyttet område og kan ikke nåes med bil. Parker bilen i Snorrastadi hvor stien til vulkanen starter.

Fortsett nordover langs kysten, gjennom typiske islandske fiskerlandsbyer. I Hellissandur finnes det et sjøhistorisk museum hvor dere kan se et typisk torvhus. Fortsett videre til det lille stedet Stykkishólmur, vakkert beliggende ved bukten Breidafjördur. Overnatting på hotell på Snæfellsneshalvøyen.

Dag 3

Halvøyen Tröllaskagi

Lær å kjenne den vakre halvøyen Tröllaskagi, kjempenes halvøy, som ligger mellom Skagafjördur og Eylafjördur på Nord-Island. Ta et stopp underveis og utforsk spennende sideveier. Det gamle bispesetet Hólar er et interessant historisk utfluktsmål. Utenom interessante severdigheter finnes det også mange fine spaserturer i området. Hvis det er interesse anbefaler vi at dere tar et bak i Hofsos nye og prisbelønte svømmebasseng. Dette ligger i en skråning med fantastisk utsikt over viken. Overnatting på Fosshótell Dalvik eller tilsvarende.

Dag 4

Byoppdagelser og månelignende landskap

Gjør dere kjent med Akureyri, Islands nest største by. En sjarmerende liten by som dere best utforsker til fots. Litt utenfor sentrum finner dere butikken Brynja, kjent for å produsere den beste isen på Island. Fra Akureyri kjører dere mot Godafoss, Et av landets vakreste fossefall.

Fortsett turen til Mývatn, kjent for sitt månelignende landskap, aktive vulkaner, kokende svoveldammer og underlige lavaformasjoner. Her kan dere besøke pseudo-kraterne i Skútustadir eller de dampende kildene Hverir ved Námafjall. Ta en spasertur mellom boblende leirgroper og dampende geysirer. Dersom det er tid og interesse kan dere spasere opp på ringkrateret Hverfjall og fotografere fuglelivet ved innsjøen Mývatn. Dere overnatter på Fosshótell Húsavik eller tilvarende.

Dag 5

Fossefallet Dettifoss

Kjør langs kysten rundt halvøyen Tjörnes mot det fantastiske fossefallet Dettisfoss. Islands største fossefall som hører til de mest kraftfulle fossefallene i Europa i forhold til størrelse. Gå forsiktig frem til kanten og opplev kravet i det rasende fallet, men se opp for våte og glatte steiner så dere ikke sklir. Kjør videre over månelandskapet i høylandet Mödrudalur og passer isskulpturerte fjell frem til Egilsstadir. Nyt midnattssolen og den vakre utsikten i løpet av dagens siste kjørestrekning til Fáskrúðsfjörður og nattens losji på Fosshótell Eastfjords, eller tilsvarende.

Dag 6

Opplev Øst-fjordene

Tilbring dagen med å utforske Øst-fjordene. Besøk Hallormsstaðaskógur, Islands største skog. Her finnes mange velmerkede turstier. Dere kan selvfølgelig også ta en ridetur rundt i området. Dere bør også dra til innsjøen Lagarfjlót, der det sies at et sjømonster bor. En annen interessant severdighet er det fantastiske fossefallet Hengifoss. Ta turstien fra hovedveien som leder til foten av fossefallet. Turen er lett og tar ca. 90 minutter.

Fra Fáskrúðsfjörður kjører dere sørover langs veien som løper langs Øst-fjordene med majestetiske fjell på ene siden og små fiskerlandsbyer ved Atlanteren på den andre siden. For naturelskere og fugletitterentusiaster kan en båttur til den lille øyen Papey være en interessant sideutflukt. Øyen er i dag mest kjent for sine lundefugler. Er dere heldige kan dere til og med få se seler og hvaler. Hele utflukten inkl. båttur og guidet tur på øyen tar ca. 4 timer. En annen severdighet er ismuseet i Höfn. Overnatting på Fosshótell Vatnajökull eller tilsvarende hotell.

Dag 7

Sør-kystens under

Kjør langs Sør-kysten og la dere fengsles av landskapet som består av svarte strender, fossefall og isbreer. Fortsett turen mot den myteomspunnede isbrelagunen Jökulsárlón som ligger ved foten av Islands høyest beliggende topp, Hvannadalshnjúkur. Spaser langs stranden eller ta en 30-40 minutters båttur på lagunen. Flyt frem mellom store isfjell mens dere lytter til guidens historier.

Fra ökulsárlón kjører dere ca. 60 kilometer for å komme til nasjonalparken Skaftafell ved foten av Vatnajökull. Parken er et grønt paradis perfekt for spaserturer, sykling og andre mer adrenalinkikkende aktiviteter. Fortsett turen mot Vik mens dere nyter den vakre naturen. Ta en pause på den svarte stranden Reynisfjara, kjent for de dramatiske svarte, kolonneformete basaltklippene som reiser seg opp av havet. Ifølge legenden er klippene forstenede troll. Litt vest for Vik finner dere odden Dyrholaey, Islands sydligste punkt. 

Neste stopp er Skógar og fossefallet Skógarfoss, med sitt imponerende fall på 60 meter. Dagens siste severdighet er fossefallet Seljalandsfoss. Ta stien som går bak fallet, men se opp for glatte steiner. Overnatting i området.

Dag 8

Den Gyldne Sirkel

I løpet av dagen besøker dere noen av de mest berømte severdigheter på Island. Først ut er det velkjente geysirområdet med sine varme kilder og den verdenskjente gysiren Strokkur, som spruter kokende varmt vann rett opp i luften hvert sjuende minutt. Ti minutters kjøring fra Geysir finner dere fossefallet Gullfoss, det gyldne fossefallet. Et imponerende fossefall som faller i flere etapper, totalt 32 meter ned i en ravine som er 20 meter bred og 2,5 km lang.

Videre besøker dere stedet der filmen Brødrene Løvehjerte ble spilt inn og forsamlingsplass for verdens eldste parlament; Þingvellir nasjonalpark. Parken er listet på UNESCO`s verdensarvliste. Området ligger midt i kontinentalsprekken mellom Nord-Amerika og Europa. Overnatting i Reykjavik på Fosshótell eller tilsvarende.

Dag 9

Reykjanes underverk & den Blå Lagune

I løpet av den siste dagen oppdager dere det beste som Reykjaneshalvøyen har å tilby. Dere får oppleve varme boblende kilder, dramatiske lavafelt, øde fyr og klipper der trekkfuglene hekker. Vi anbefaler også at dere går over broen som strekker seg over ravinen mellom to kontinentalplater – den europeiske og den nord-amerikanske. Områdets historie er representert i Vikingaheimar dere dere blant annet kan se vikingskipet Icelander. 

Avslutt dagen med et besøk i den Blå Lagune, der dere kan være så lenge de er åpen. Dette geotermiske spa er en av de mest besøkte attraksjonene på Island. Det krystallblå vannet omkranset av svarte lavafelt er som tatt fra en annen planet. Lagunens vann er rik på mineraler og verdensberømt for den medisinske og helende egenskapen.

Dag 10

Hjemreise

Hvis flyet går på ettermiddagen anbefaler vi at dere utforsker Reykjavik om morgenen og formiddagen. Leiebilen leveres på Keflaviks flyplass før dere tar flyet tilbake til Norge.

Dag 11
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40