Det ultimate Island

Denne pakken gir dere muligheten til å utforske Islands mest fantastiske naturattraksjoner bak rattet på en leiebil. Med en mix av spennende aktiviteter og mye fritid får dere en genuin opplevelse av hva som gjør dette landet så spesielt. Underveis får dere et grundig innblikk i landets historie, kultur og dyreliv. Reisen tar dere hele veien rundt Island, inklusiv vest-fjordene. Vi lover at dere ikke blir skuffet!

I pakkeprisen inngår

  • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje (med Norwegian og WOW, men tilleggsvalg om Icelandair og SAS).
  • Overnatting i 14 netter på hotell/gjestehus med dusj/wc og frokost i delt dobbeltrom/hytter.
  • Leiebil i 14 døgn med henting og levering på Keflavik flyplass.
  • Ubegrenset kjørelengde og CDW-forsikring.
  • Detaljert veikart over Island.
  • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
  • Islandsk reiseguide fra Promote Iceland (pdf).
  • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Avganger

​2018: Januar - desember, kommer snart.

Daglig fra Oslo. Fra Bergen, Stavanger og Trondheim på utvalgte datoer.

Valgbare alternativer ved bestilling

  • Insjekket bagasje - Icelandair og SAS (inkludert med Norwegian og WOW).
  • Vi har priser for flere biltyper. Vi kan ikke garantere bilmerke, kun biltype.

Prisinformasjon

Våre pakkepriser er angitt som pris per person. Fraprisen viser beste tilgjengelige pris i respektive periode. Prisene varierer med aktuell bookingsituasjonen på fly og et normal pris for pakkereisen kan være opp mot 2000 NOK høyere enn hva fraprisen angir. Ved søk/booking får dere alltid den beste prisen vi kan tilby på søkt dato.

 

Fra 16.475 ,- 14 netter
15 jun-14 aug fra 27.160,-
15 aug-30 sep fra 19.535,-
01 okt-31 des fra 16.475,-

Dag for dag beskrivelse

Bad i den Blå Lagune

Dere lander på Keflavik flyplass hvor dere henter leiebilen. Avhengig av ankomsttid anbefaler vi at dere på veien inn til Reykjavik besøker utebadet den Blå Lagune. Dette geotermiske spa er en av de mest besøkte attraksjonene på Island. Det krystallblå vannet omkranset av svarte lavafelt er som tatt fra en annen planet. Vannet i lagunen er rikt på mineraler og verdensberømt for sine medisinske og helende egenskaper. Etter badet fortsetter dere inn til Reykjavik og sjekker inn på hotellet. Benytt kvelden til å utforske hovedstaden Reykjavik.

Dag 1

Sagaenes dal og fantastiske fossefall

Start dagen med en styrkende frokost på hotellet før dere tar bilen mot Borgarfjördur, Sagaenes dal. Dere kan velge å kjøre rundt viken eller ta tunnelen under fjorden Hvalfjördur. Dagens første severdighet er Deildartunguhver. Dette er Europas største geotermiske varmtvannskilde som produserer over 150 liter 97°C kokende vann i sekundet.

Dere fortsetter videre mot Reykholt der den berømte norrøne forfatteren Snorre Sturlasson levde på 1200-tallet. Det finnes en permanent utstilling om ham i Snurrastofa. Ca. 20 km øst for Reykolt finner dere naturfenomenet Hraunfossar, et fossefall som består av flere mindre fosser hvor klart kildevann velter ut fra et lavafelt og strømmer ned i elven Hvítá. En kort spasertur oppe langs fossen finner dere fossefallet Barnafoss, ”barnas fossefall”, som ifølge legenden fikk sitt navn etter at to barn druknet i disse vannmassene. Dere overnatter på Fosshótel Reykholt.

Dag 2

Fantastiske naturopplevelser rundt Snaefellsness

Fra Reykholt drar dere vestover i retning mot Borgarnes og siden videre mot Snæfellsneshalvøyen.

Halvøyen kalles også for Island i miniatyr, da området er kjent for sine fantastiske naturopplevelser. Her finnes blant annet vulkanen Snæfellsjökull (1446m). Langs veien til Snæfellsnes kan dere besøke krateret Eldborg, 100 meter høyt og beliggende midt i et lavafelt. Ta en spasertur til basen av vulkanen, ca. to timer frem og tilbake. Eldborg er et beskyttet område og kan ikke nåes med bil. Parker bilen i Snorrastadi hvor stien til vulkanen starter.

Etter spaserturen kan dere besøke basaltkolonnene i Gerduberg og stranden Ytri Tunga, kjent for seler som soler seg på klippene. Neste obligatoriske stopp er den lille fiskerlandsbyen Arnarstapi, hvor dere kan beundre de fantastiske basaltklippene og spise på stedets eneste restaurant. Reisen fortsetter nordover langs kysten gjennom typiske fiskerlandsbyer. I Hellissandur finnes det et sjøhistorisk museum hvor dere kan se et typisk torvhus. Fortsett videre til det lille stedet Stykkishólmur, vakkert beliggende ved bukten Breidafjördur. Overnatting på et 3-stjerners hotell på Snæfellsneshalvøyen.

Dag 3

Breiðafjörður og Vest-fjordene

Om morgenen går dere om bord på fergen Baldur i Stykkishólmur som tar dere over viken i Breiðafjörður. Båtturen tar ca. 3 timer og er en opplevelse i seg selv. Vel fremme i Brjánslaekur kjører dere langs kysten til klippen Latrabjarg (450 meter over havet), kjent for sine kolonier av lundefugler. Herfra kan dere se den høyeste konsentrasjonen av fuglearter i Nord-Atlanteren, et paradis for naturelskere.

På veien nordover til Petreksfjördur kan dere besøke folkemuseet Hnjotur. Her kan dere utforske et vikingskip, en gammel islandsk fiskebåt og et par historiske krigsfly på nært hold. Museet har også en kafe, et perfekt sted å nyte en liten matbit. Overnatting på Fosshótel Westfjords.

Dag 4

Vest-fjordene og Ísafjörður

I dag fortsetter dere reisen gjennom Vest-fjordene nordover mot Ísafjörður. Gå ikke glipp av Dynjandi, et imponerende 100 meter høyt fossefall i den nordlige armen av fjorden Arnarfjördur. Dere finner dette på vei 60. Et perfekt sted for piknik. I nærheten ligger også Hrafnseyri, fødestedet for Jón Sigurdsson, Islands frihetshelt. I dag er gården hans museum, Jon Sigurdsson Museum. Her finnes også et torvhus og et kapell, et populært sted for bryllupsfeiringer.

Fortsett nordover til dere når Thingeyri. Langs veien rundt halvøyen mellom Arnarfjörður og Dýrafjörður ser dere fjellet som ofte blir kalt for ”Westfjords Alps”. Ta sjansen og utforske de mest spektakulære landskapene i vest-fjordene til fots. Før dere forlater byen anbefaler vi at dere besøker Simbahollin cafe, kjent for de beste vaflene på Island. Fortsett nordover til overnatting i Isafjördur.

Dag 5

Isafjördur – Varmahlid

For de eventyrlystne er det mulighet for å ta en uforglemmelig kajakktur rundt fjordene i Isafjördur (Arctic adventure). Fra Isafjördur tar dere kystveien (vei 61) som går langs de små fjordene rundt  Ísafjarðardjúp, over Steingrímsfjardarheidi og helt frem til Holmavik. Her kan dere besøke Trolldomsmuseet, et annerledes museum om heksekunster og islandsk trolldom. Her finnes også en restaurant der spesialiteten er ferske blåskjell.

Hvis dere vil bade, kan dere gjøre en avstikker til byen Drangsnes, ca. 1 time fra Hólmarvík. Vel verdt den ekstra kjøreturen. Senk deg ned i en av de tre små termale badestampene, alle med ulike temperaturer mens du nyter utsikten over Atlanteren. Et populært oppholdssted for lokalbefolkningen. Et annet alternativ er å stoppe i Hvammstangi for å besøke en selutstilling før dere fortsetter mot fjorden Skagafjördur, hestenes dal. Overnatting i området Blönduós/Varmahlid.

Dag 6

Halvøyen Tröllaskagi

I dag har dere muligheten til å lære å kjenne den vakre halvøyen Tröllaskagi, "Kjempenes halvøy”, som ligger mellom Skagafjördur og Eyjafjördur. Stopp underveis og utforsk spennende fasader. Det gamle bispesetet Hólar er et interessant historisk utfluktsmål. Foruten en del interessante severdigheter finnes det også flere turstier i området. Hvorfor ikke ta et bad i Hofsos nye og prisbelønte badebasseng som ligger i en skråning med fantastisk utsikt over bukten. Etter badet kan dere spise lunsj på gourmetrestauranten Lónkot, 13 km nord for Hofsós. Reservér bord i god tid.

Dere fortsetter reisen videre nordover mot pittoreske Siglufjördur hvor dere kan besøke Sillmuseet før dere drar videre til Dalvik for overnatting på Fosshótel Dalvik eller tilsvarende.

Dag 7

Akureyri og hvalkikking

Om formiddagen kan dere besøke Akueyri, Islands nest største by. En sjarmerende by som dere best utforsker til fots. Om sommeren arrangeres det flere festivaler og andre festligheter i byen. Litt utenfor sentrum finner dere butikken Brynja, kjent for å produsere den beste isen på Island. Kjør deretter mot Godafoss, et av landets vakreste fossefall.

Neste stopp er Húsavík, som kalles for Europas Hvalkikkingssentrum. Sjansen for å se hval i Skjálfandibukten er stor. Hvis dere er heldige kan dere se knølhval, vågehval, spekkhoggere, delfiner og noen ganger også blåhval, den største av de alle. Vi anbefaler at dere drar ut på hvalsafari om kvelden i midnatt-solen, en perfekt avslutning på dagen. Dere overnatter to netter på Fosshótel Húsavik eller tilsvarende.

Dag 8

Mývatn

Dagens utfluktsmål er Mývatn, kjent for sitt månelignende landskap, aktive vulkaner, putrende svoveldammer og merkelige lavaformasjoner. Med egen bil kan dere utforske hele området på en dag. Om morgenen kan dere besøke pseudo-kraterne i Skútustadir og de varme kildene Hverir ved Námafjall. Ta en spasertur mellom leirgroper og dampende geysirer. Fortsett videre til de mystiske lavaformasjonene i Dimmuborgir, som sies å være hjemstedet for alver og troll. Vis hensyn for det skjøre miljøet og hold dere til de oppmerkede stiene.

Om ettermiddagen kan dere spasere opp på ringkrateret Hverfjall og fotografere fuglelivet ved innsjøen Mývatn. Avslutt dagen med middag på restaurant Kvikas terrasse ved Mývatn Nature Bath og et avslappende bad i termalbassenget i gjenskinnet fra midnattsolen. Dere drar tilbake til hotellet og overnatter en natt til på Fosshótel i Húsavik eller tilsvarende.

Dag 9

Húsavik – Tjörnes – Dettifoss – Fáskrúðsfjörður

Kjør langs kysten rundt halvøyen Tjörnes til dagens første severdighet, den hesteskoformete ravinen Ásbyrgi i Jökulsárgljúfurdalen og nasjonalparken Vatnajökul.  Ásbyrgi er 3,5 km lang og veggene er på enkelte steder opp til 100 meter høye. Ifølge den nordiske mytologien ble Àsbyrgi laget av den norrøne guden Odins åttefotede hest. Det er et fantastisk sted med mange muligheter for spaserturer.

Fra Àsbyrgi kjører dere sørover mot det praktfulle fossefallet Dettisfoss. Islands største fossefall som hører til de mest kraftfulle fossefallene i Europa i forhold til størrelse. Gå forsiktig frem til kanten og opplev kraften i det rasende fallet, men vær oppmerksom på våte og glatte steiner så du ikke sklir.

Kjør videre over månelandskapet i høylandet Mödrudalur og passér is-skulpterte fjell frem til Egilsstadir. Nyt midnatt-solen og den vakre utsikten på dagens siste kjørestrekning til Fáskrúðsfjörðuo og nattens losji på Fosshótel Eastfjords, eller tilsvarende.

Dag 10

Øst-fjordene

Tilbring dagen med å utforske øst-fjordene. Besøk Hallormsstaðaskógur, Islands største skog. Her finnes mange merkede turstier. Dere kan også ta en ridetur rundt i området. Dere bør også dra til innsjøen Lagarfjlót, der det sies at et sjømonster lever. Fra campingen i Atlavík kan dere ta båten Lagarfljótsormurinn for en tur på innsjøen. En annen interessant severdighet er det praktfulle fossefallet Hengifoss.  Ta gangstien fra hovedveien som leder til foten av fossefallet. Spaserturen er lett og tar cirka 90 minutter.

5 km sørover finner dere Skriduklaustur. Pass på å spise en god lunsjbuffet på Klausurkaffi som serverer mat med fokus på det islandske kjøkken og tilberedes med lokale råvarer. Kjør tilbake til Fosshótel Eastfjords, eller tilsvarende, for en natt til.

Dag 11

Fáskrúðsfjörður – Höfn

Fra Fáskrúðsfjörður kjører dere sørover langs veien som går langs øst-fjordene med majestetiske fjell på den ene siden og små fiskerlandsbyer ved Atlanteren på den andre. Stopp, gå ut av bilen langs veien, nyt utsikten og ta en piknik på et vakkert sted. I Stödvarfjördur kan dere besøke Petra Sveinsdóttirs imponerende steinsamling, som hun begynte med som barn. Nå, 70 år senere, hører mineralsamlingen til den største i sitt slag i verden.

For naturelskere og fugletitterfantaster kan en båttur til den lille øyen Papey være en interessant sideutflukt. Øyen er i dag mest kjent for sine lundefugler. Er dere heldige kan dere til og med få se seler og hvaler. Hele utflukten inkl. båttur og guidet tur på øyen tar ca. 4 timer. En annen severdighet er isbremuseet i Höfn. På kvelden kan dere spise en god middag på hummerrestauranten Humarhöfnin i Höfn. Bestill i god tid da det kan være vanskelig å få bord i sommermånedene. Overnatting på Fosshótel Vatnajökull eller tilsvarende.

Dag 12

Sør-Island

Kjør langs sydkysten og bli betatt  av landskapet som består av svarte strender, fossefall og isbreer. Fortsett reisen mot den mystiske isbrelagunen Jökulsárlón som ligger ved foten av Islands høyeste topp, Hvannadalshnjúkur. Spaser langs stranden eller ta en 30-40 minutters båttur på lagunen. Flyt fremover mellom store isfjell mens dere lytter til guidens historier.

Fra Jökulsárlón kjører dere ca. 60 kilometer for å komme til nasjonalparken Skaftafell ved foten av Vatnajökull. Parken er et grønt paradis perfekt for spasertur, sykling og andre mer adrenalin-kikkende aktiviteter. Fortsett turen mot Vik mens dere nyter den vakre naturen. Stopp og ta en benstrekk på den svarte stranden Reynisfjara, kjent for de dramatiske svarte, kolonneformede basaltklippene som reiser seg opp fra havet. Ifølge legender er klippene forstenede troll. Litt vest for Vik finner dere odden Dyrholaey, Islands sydligste punkt. Via en liten vei tar dere dere opp til toppen av denne 120 meter høye havklippen hvor man ofte kan se mengder av lundefugler.

Neste stopp er Skógar og fossefallet Skógafoss, med sin imponerende fallhøyde på 60 meter. Dagens siste severdighet er fossefallet Seljalandsfoss. Ta stien som går bak fossen, men se opp for glatte steiner. Overnatt på et 3-stjerners hotell i området omkring Hella eller Selfoss.

Dag 13

Den Gyldne sirkel og Fontana Spa

I løpet av dagen besøker dere noen av de mest berømte severdighetene på Island. Først ut er det velkjente geysirområdet med sine varme kilder og den verdenskjente geysiren Geysir og den mer aktive naboen Strokkur. Ti minutters kjøring fra Geysir finner dere fossefallet Gullfoss, det gyldne fossefallet. Et imponerende fossefall som faller i flere etapper, totalt 32 meter ned i en ravine som er 20 meter bred og 2,5 km lang.

På veien til Thingvellir nasjonalpark kan dere stoppe ved Laugarvatn, en innsjø med underjordiske varme kilder. Hvis dere er sultne, anbefaler vi en lunsj på den lokale restauranten Lindin som spesialiserer seg på vill mat. Vi anbefaler også et stopp ved Fontana Spa-anlegg for et avslappende bad. Besøk videre stedet der filmen Brødrene Løvehjerte ble spilt inn og forsamlingsplassen for verdens eldste parlament; Þingvellir nasjonalpark. Parken er listet på UNESCO’s verdensarvliste. Området ligger midt i kontinentalsprekken mellom Nord-Amerika og Europa. Overnatting i Reykjavik på Fosshótel eller tilsvarende.

Dag 14

Hjemreise

Går flyet på ettermiddagen, anbefaler vi at dere utforsker Reykjavik om morgenen og formiddagen. Om dere ikke besøkte den Blå Lagune ved ankomst, kan dere gjøre dette på veien til flyplassen – en perfekt måte å avslutte reisen på. Leiebilen leverer dere på Keflaviks flyplass før dere tar flyet tilbake til Norge.

Dag 15
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40