Islands beste

Kombiner naturopplevelser og action i vår pakke «Islands beste»! Denne turen er tilpasset deg som ønsker å oppleve noen av Islands mer eventyrlige sider. Etter ankomst går turen rett til Den Blå Lagune som er et utendørsbad omringet av vulkansk landskap. Det naturlige oppvarmede vannet gir deg en fin start på ditt opphold. Vi tar deg med på en jeeptur til noen av Islands største severdigheter på sørkysten. Verdens minste hovedstad Reykjavik byr på gode restauranter, shopping, uteliv og kulturelle opplevelser.

I pakkeprisen inngår

  • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
  • Overnatting i 3 eller 4 netter, i delt dobbeltrom med frokost
  • Transfer ved ankomst og hjemreise
  • Entré til Den blå lagune
  • Heldagsutflukt: Kjør superjeepen selv! Sørkysten og isbre. 
  • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
  • Islandsk reiseguide fra Promote Iceland (pdf).
  • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.
     

Avganger:

2018: Hele året, daglig.

Daglig fra Oslo. Fra Bergen, Stavanger og Trondheim på utvalgte datoer.

Merk

Føreren må være minst 25 år gammel og ha gyldig førerkort.


Prisinformasjon

Våre pakkepriser er angitt som pris per person. Fraprisen viser beste tilgjengelige pris i respektive periode. Prisene varierer med aktuell bookingsituasjonen på fly og et normal pris for pakkereisen kan være opp mot 2000 NOK høyere enn hva fraprisen angir. Ved søk/booking får dere alltid den beste prisen vi kan tilby på søkt dato.

Fra 9.575 ,- 3 netter
jan-mar fra 9.575,-
apr-jun fra 10.305,-
jul-sep fra 10.950,-
okt-nov fra 9.865,-

Dag for dag beskrivelse

Den Blå Lagune

Fra flyplassen tar dere buss til Reykjavík som gjør et stopp for et bad i Den blå lagune.  En  opplevelse man ikke glemmer. Videre til Reykjavík for innsjekk på hotellet.

Dag 1

Kjør superjeepen selv! Sørkysten + Isbre

På denne utrolige utflukten vil du ikke bara få se sørkystens mest omtalte naturopplevelser men også Islands vakre sorte sandstrender. Vi plukker deg opp i en 4x4 superjeep og viser deg hvordan man kjører dette spesialiserte fjell- og isbrekjøretøyet, både på vanlige veier og offroad. Bara tenk deg hvordan det er å kjøre en slik maskin!

"Departure from Reykjavík. Drive through the countryside in the south and your first stop of the day is at Seljalandsfoss waterfall. From there you enter a mountain road and cross some un-bridged rivers on the way to visit Gígjökull outlet glacier from Eyjafjallajökull. Eyjafjallajökull got famous in 2010 when it erupted and caused serious flight delays all around the world. Gígjökull used to be a much bigger glacier outlet and boosted a glacier lagoon in front of it, but during the eruption the glacier changed dramatically and a flood down the glacier washed the lagoon away. After visiting this former ice lagoon you drive along the South Coast. There you have the option of visiting many beautiful nature sites like Vík village, Reynisfjara beach, Dyrhólaey bird cliffs, Sólheimajökull glacier tongue, Mýrdalsjökull glacier, Skógafoss waterfall and the black beaches at Sólheimasandur. Arrive back to Reykjavík."

Dag 2

Dag til egen disposisjon

Reykjavík er en liten storby men har mye å by på. Det er lett å orientere seg på egen hånd. På dagtid ønsker man kanskje å besøke museer, se i de spennende handlegatene eller nye livet på en av de mange kafeene. Kveldstid finnes det et hav av  gode restauranter som serverer lekker og fersk førsteklasses mat. Utelivet i Reykjavík er også etter hvert blitt kjent som svært livlig. Mulighetene er mange. Kontakt oss for råd og tips.

Dag 3 eller Dag 4

Hjemreise

Transfer fra hotellet for avreise fra Keflavík flyplass.

Siste dagen

Mulige tilvalg

Aktivitet
Periode
Avganger
Lengde (h)
Pris

Den gylne sirkel med superjeep

(F01)

Vi reiser med jeep fra Reykjavik og kjører østover mot Thingvellir, stedet hvor verdens første riksdag ble stiftet. Der kan vi også se forkastningssprekken mellom Nord-Amerika og Europa. Vi reiser videre langs innsjøen Thingvallavatn på vår ferd mot det berømte Geysirområdet, via fjellveien Lyngdalsheidi. Etter lunsj og en spasertur ved Geysir kjører vi for å se på Gullfoss, ”Gylne fossefallet”. Derfra videre mot Langjökull, Islands nest største isbre, hvor vi stopper en stund for en tur med snøscooter eller en spasertur på isbreen. Etterpå styrer vi mot Reykjavik.

Obs! En del vinterdager gjør snø- og veiforholdene det umulig å ta seg opp på isbreen. Snøscooterturen blir da gjennomført i fjellene nærmere Reykjavik isteden.

Pris 2018: 2.670,-


Periode: Året rundt, utvalgte ukedager.
Lengde: 8-9 timer.
Annet: Snøscooter kan bestilles som tilvalg.


Bestill utflykter og aktiviteter ved å bruke søkefeltet ”SØK UTFLUKTER”.

Året rundt
Utvalgte ukedager
8-9 timer
2.670

Lavagrotter

(G09)

Oppdag og utforsk den skjulte verdenen i og under lavafeltet ved Bláfjöll, bare 25 minutters biltur fra Reykjavík. Å gå ned i lavagrottene og tunnelene for å oppleve verden under bakkenivå er en opplevelse utenom det vanlige. Her får vi se magiske klippeformasjoner etter de siste vulkanutbruddene. Om vinteren fylles grottene av glitrende istapper i alle mulige størrelser og fasonger – et uforglemmelig syn. Vi kryper og går ned under jorden, så ta med solide sko og hansker. Denne underjordiske reisen er en annerledes opplevelse for deg som ikke er redd for mørket, og som vil ha et innblikk i hvordan Island ble skapt.

Pris 2018: 780,-


Inngår: Hjelm med hodelykt. Guiding på engelsk. Henting på overnattingssted i Reykjavík.

Periode: Hele året: daglig.
Varighet: 2–3 timer.
Vanskelighetsgrad: Lett, 2 av 5
Aldersgrense: 10 år.
Minimum: 2 personer.
Annet: ta med varme og robuste klær, vanntett jakke/bukse samt lue, votter og gode turstøvler.


Bestill utflykter og aktiviteter ved å bruke søkefeltet ”SØK UTFLUKTER”.

Året rundt
Dalig
2-3 timer
780

Landsbygdsturen

(C11)

En ridetur over enger og lavafelt. Underveis passerer vi flere gårder som viser hvordan jordbruket har utviklet seg under det seneste århundretet . På veien har vi gode muligheter å prøve tølt på de fine tøltstiene. Da rideturen er slutt, bydes rytterne inn til vår gård for å drikke kaffe og prøve en islandsk spesialitet eller noen hjemmebakst.

Pris 2018: 795,- Jan - Apr | 835,- Mai - Sep


Inngår: 1,5 – 2 timers ridning. Guidet på engelsk eller skandinavisk. Henting på hotell/overnattingssted i Reykjavík.

Periode: Året rundt, daglig.
​Lengde: 4,5 – 5 timer.
Aldersgrense: 7 år.
Øvrig: Lunsj er ikke inkludert.

Merk at: Du får låne regntøy og hjelm, vinterstid også vinteroverall, gummistøvler, sokker og våtter. Alle tjenester og måltider er inkludert ifølge respektive turbeskrivelse.  


Bestill utflykter og aktiviteter ved å bruke søkefeltet ”SØK UTFLUKTER”.

Året rundt
Daglig
4,5-5 timer
795

Siggi tur

(C13)

På denne tur får du det beste vi har å tilby hver gang. Beroende på vær og vind, dine ønsker og din ridevane, gir vi oss ut på en 1,5 - 2 timers tur i områdene kring Eldhestars gård.

Pris 2018: 750,- Jan - Apr | 780,- Mai - Sep


Inngår: 1,5–2 timers ridning. Guidet på engelsk eller skandinavisk. Henting på hotell/overnattingssted i Reykjavik.

Periode: Året rundt, daglig.
​Lengde: 4,5-5 timer.
Aldersgrense: 7 år.
Øvrig: Lunsj er ikke inkludert.

Merk at: Deltagerne på turen blir hentet fra forskjellige hotell, hvorfor avgangstiden er omtrentlig, fra den angitte tiden. Du får låne regntøy og hjelm, vinterstid også vinteroverall, gummistøvler, sokker og våtter.


Bestill utflykter og aktiviteter ved å bruke søkefeltet ”SØK UTFLUKTER”.

Året rundt
Daglig
4,5-5 timer
750

Gullfoss, Geysir med snøscooterkjøring

(A11)

Turen går fra Reykjavik til den majestetiske Gullfoss, som av mange regnes som Islands aller vakreste foss. Fossen har to etappet og du kan komme tett innpå de mektige vannmassene som kaster seg utfor stupet og ned i kløften.

Like ved Gullfoss finner du det geotermiske Geysir-området med sine varme kilder og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Geysiren har regelmessige utbrudd hvert femte minutt, og du får flere sjanser til å se de majestetiske kaskadene av vann bli slynget til værs. Du kan rusle rundt bland boblende leirpytter og dampende underjordiske kilder - og kjenne jordens indre krefter rett under føttene.

Neste stopp på reisen er den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her ble verdens eldste nasjonalforsamling, Alltinget, samlet allerede på 900-tallet. Island ligger midt over sprekken mellom den europeiske og den amerikanske kontinentalplaten og i Thingvellir er forskyvningen som oppstår når de to kontinentene glir sakte fra hverande, svært tydelig.

Etterpå snur vi for å komme enda nærmere innpå Islands natur. Det gjør vi ved å ta en snøskutertur på Langjökull, Islands nest største isbre - en spennende én-times tur gjennom endeløse hvite snøfelt som vil bli et minne for livet.

Pris 2018: 2.360,-


Inkludert: Guidet rundtur på engelsk. Snøskutertur 1 time; 2 personer deler skuter. Henting på hotell/overnattingssted i Reykjavik.

Periode: Året rundt, daglig.
Varighet: 10 timer.
Merk! Man må ha gyldig førerkort for å kunne kjøre snøskuter. Rute før snøskuterturen avhenger av snøforholdene.
Aldersgrense: 6 år
Annet: Lunsj er ikke inkludert.


Se tilgjengelighet og pris for denne aktiviteten ved å bruke søkefeltet oppe til venstre, Søk utflukter.

Året rundt
Tor-Søn
10 timer
2.360

Jet båt på elven Hvítá

(O01)

Et adrenalinfylt eventyr i elven Hvítás brusende vann. Forbered deg på en actionfyllt og spennende reise gjennom et vakkert landskap! Reisen begynner rolig og gir deg en perfekt mulighet til å få en følelse for rib båten og dereter få opp hastigheten ordentlig. I høy hastighet vil du bli transportert gjennom trange, svingete canyons med så lite som fem meter fram vegg til vegg i enkelte områder. Dette er en perfekt tur for de som ønsker å oppleve en fartsfylt naturopplevelse. 

Ved ankomst vil du motta en orientering om sikkerhet ombord og bli utstyrt med en varm flytedrakt(tilgjenlig i størrelser S-XXL), redningsvest, hjelm og hansker. Turen starter og slutter på same sted.

Pris 2018: 2.290,-


Inkluderer: Sikkerhetsutstyr. Guidede turer på engelsk. Pickup på hotell i Reykjavik. Turen må bestilles på forhånd. Maks. 10 personer/tur.

Periode: 1 mai - 1 okt. Daglig (for grupper på fire eller flere finnes det flere avganger. Kontakt våre selgere).
Varighet: 5-6 timer (40 minutter i båt).
Vanskelighetsgrad: 2 av 5 mulige.
Obligatoriske forkunnskaper: Ingen.
Aldersgrense: 10 år eller minst 130 cm høy. Passesjerer under 18 år må være i følge med en voksen.

Annet: På vinteren anbefales det å ta på varme klær som ullundertøy, ull lue i fleece eller Goretex jakke. Unngå tykke jakker og gensere som kan bli for stramt under flytedrakten. På sommeren anbefales det å ta på vanliga klær. Høyhælte sko er ikke tillatt. Briller eller solbriller anbefalles.

Turen anbefales ikke for personer som veier over 130 kg.


Bestill utflykter og aktiviteter ved å bruke søkefeltet "SØK UTFLUKTER PÅ ISLAND".
 

Mai - Okt
Daglig
5-6 timer
2.290

I vulkanens dyp

(L01)

Benytt denne unike muligheten til å besøke dypet av vulkanen Thrihnukagigu, det eneste stedet på jorden hvor du kan gå inn i en vulkans magmakammer. Denne sovende vulkanen er et unikt naturfenomen og en tur som åpner døren til en helt ny verden. Dette er en fascinerende opplevelse hvor man etter en 45-50 minutters tur(3 km) opp til krateret, blir senket 120 m til bunnen av krateret i en åben kabelheis. På innsiden oppdager du kraterets skjønnhet med utrolige farger og sin enorme størrelse. Størrelsen på plassen tilsvarer tre basketballbaner ved siden av hverandre!

Under hele turen er det kunnskapsrike guider med på veien slik at du følger deg trygg og at sikkerheten ivaretas.

Pris 2018:  3.450,-


Inkluderer: Omvisning på engelsk. Pick-up på overnattingsted i Reykjavik. Sikkerhetsutstyr. Tradisjonell islandsk kjøttsuppe (alternativ tilgjenglig for vegetarianere), kaffe/te. Transfer tilbake til Reykjavik.

Periode: 10 mai til 31 oktober. Daglig.
Varighet: 5-6 timer (hvorav ca 40-45 minutter inne i vulkanen).
Vanskelighetsgrad: Moderat, 2-3 av 5.
Forkunnskaper: Ingen. Vandringen er utfordrende og ikke anbefalt for utrente eller personer med redusert fysisk kapasitet.
Aldersgrense: 12 år.
Minimum: Minst to personer.

Annet: Ta med varme og komfortable klær og gode fjellsko. Vi anbefaler at du ikke har jeans og vanlige joggesko. Husk at været i fjellet kan være uforutsigbar og kan avvike fra været nede i byen.


Se tilgjengelighet og pris for denne aktiviteten ved å bruke søkefeltet oppe til venstre, Søk utflukter.

Mai - Sep
Daglig
5 timer
3.450

Hvalsafari fra Reykjavík

(E01)

Det er få steder hvor den ville naturen er mer tilgjengelig enn på Island. Langs med hele Islands sørvestkyst lever mange forskjellige arter av delfin og hval, som med sine grasiøse bevegelser i vannskorpen, hopp og spektakulære dykking kan beskues kun en kort båttur fra Reykjavík havn? Dere går ombord på katamaranen Hafsulan i Reykjavíks havn for en spektakulær naturopplevelse. Målet er å komme virkelig nære delfiner, vågehval, knølhval men også spekkhuggere. Dersom forutsetningene er de rette, er det også muligheter for å se verdens største dyr, blåhvalen.

Pris 2018: 815,-


Inngår: Båttur med en profesjonell guiding på engelsk. Pick-up fra Reykjavik. 

Pickup (valgfritt): 45-15 minutter før.
Varighet: 3 timer.
 

Se tilgjengelighet og pris for denne aktiviteten ved å bruke søkefeltet oppe til venstre, Søk utflukter.

Året rundt
Daglig
3 timer
815

Valgbare hotell

LGH Hotel Fron***

Hótel Fron

Et fint og lyst leilighetshotell med gode fasiliteter. Hotellet ligger sentralt i Reykjavík, etter hovedgaten Laugarvegur.
Kundevurdering 4,3 av 5
Hotel Rezidor Park Inn***

Hotel Island

Hotel Island ligger i Reykjaviks nye forretningssenter i gangavstand fra sentrum. I nærheten av hotellet finnes rike muligheter til rekreasjoner. Trådløs Internett – oppkobling finnes i hele hotellet.
Kundevurdering 4,3 av 5
Hotel Plaza***

Hótel Plaza

Et bra 3-stjerners hotell i Reykjavík med en avslappet atmosfære, god service og med utmerket beliggenhet i sentrum.
Kundevurdering 4,0 av 5
Hotel Arnarhvoll***

Hótel Arnarhvoll

Et 3-stjerners hotell i moderne stil, litt mørkt, med en praktfull utsikt over Reykjavíks nordlige kyst. Hótel Arnarvholl har en buffet restaurant i toppetasjen, og til og med sitt eget relax/badstu.
Kundevurdering 4,2 av 5
Hotel Reykjavik Marina***

Hótel Reykjavik Marina

Hotellet, som ligger i Reykjavíks havneområde og et steinkast fra hovedstadens attraksjoner, har 108 rom og byr på en friskt, fargerikt og særegen interiørstil samt en vennlig betjening.
Kundevurdering 5 av 5
Hotel Reykjavik Natura****

Hótel Reykjavik Natura

Et klassisk førsteklasses hotell som ligger i nærheten av Reykjavíks innenriks flyplass – midt mellom sentrum og byens nyere kvartal. Inntil hotellet ligger det vakre friluftsområdet Øskjuhlid.
Kundevurdering 4,4 av 5
Hotel Reykjavik Centrum****

Hótel Reykjavik Centrum

Åpnet våren 2005 i en sjarmerende, nyrenovert bygning med aner fra 1700-tallet. Hotellet ligger på en av de eldste gatene i byen nære sentrale turistattraksjoner.
Kundevurdering 4,5 av 5
Radisson SAS Hotel 1919****

Hótel Radisson SAS 1919

Hotel 1919 åpnet 2005 i en av Reykjavíks vakreste gamle bygninger. I hotellets bar kan du koble av med en drink på kvelden, og i Salt Restaurant kan du nyte av moderne internasjonale retter.
Kundevurdering 3,9 av 5
Hilton Reykjavik Nordica****

Hilton Reykjavik Nordica

Et stort førsteklasses hotell i en moderne stil med en kosmopolitisk atmosfære og god service. I annen etasje finnes et eksklusivt spa- og treningssenter, som tilbyr alt ifra trening til varme bad og badstue.
Kundevurdering 4,5 av 5
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40