Den gylne sirkel Ekspress

(A07)

En ettermiddag som tar dere med til noen av Islands mest kjente attraksjoner. Møt landets naturfenomener ved de varme kildene ved Geysir, og det mektige fossefallet Gullfoss. Første stoppet er det fantastiske Gullfoss, "det gylne fossefallet" som pleier å anses som det aller vakreste på Island. Fossen har to etapper og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg over stupet ner i ravinen.

Helt inntil Gullfoss finner dere det geotermiske Geysir-området med de varme kildene og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Med Strokkurs regelmessige utbrudd hver femte minutt får dere flere sjanser å oppleve den majestetiske kaskade som slynges opp mot skyen ved kildens utbrudd. Dere kan vandre blant de boblende leirpølene og de dampende underjordiske kildene - og føle jordens krefter rett under føttene.

Neste opphold på turen er den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her samlet seg det islandske Alltinget ,verdens eldste parlament, så tidig som på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom de europeiske og amerikanske kontinentalplatene, og på Thingvellir ser man tydelig forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir ifra hverandre. Derpå drar dere tilbake til Reykjavík.

Pris 2020-21: 530,-


Inngår: Guidet rundtur på engelsk. Entré til Geysir Museum. Henting på hotell/overnattingssted i Reykjavík.

Periode: Året rundt.
Varighet: 6 timer.
Øvrig: Lunsj er ikke inkludert.


Se tilgjengelighet og pris for denne aktiviteten ved å bruke søkefeltet oppe til venstre, Søk utflukter.

Den gylne sirkel Ekspress
Året rundt
Daglig
6 timer
530
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40