Den Gylne Sirkel

En islandsk klassiker!

Gullfoss, Geysir
og Thingvellir

Den gylne sirkel

(A01)

Turen rundt den ”Den gylne sirkel” er en islandsk klassiker der dere på en og samme gang opplever noen av Islands mest kjente attraksjoner. Møt landets naturfenomen ved de varme kildene ved blant annet Geysir, og det mektige fossefallet Gullfoss.

Første stoppet er det fantastiske Gullfoss, ”det gylne fossefallet” som pleier å anses som det aller vakreste på Island. Fossen har to etapper og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg over stupet ner i ravinen.

Helt inntil Gullfoss finner dere det geotermiske Geysir – området med de varme kildene og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Med Strokkurs regelmessige utbrudd hver femte minutt får dere flere sjanser å oppleve den majestetiske kaskade som slynges opp mot skyen ved kildens utbrudd. Dere kan vandre blant de boblende leirpølene og de dampende underjordiske kildene – og føle jordens krefter rett under føttene.

Neste opphold på turen er den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her samlet seg det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, så tidig som på 900 – tallet. Island ligger midt på sprekken mellom de europeiske og amerikanske kontinentalplatene, og på Þingvellir ser man tydelig forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir ifra hverandre. Derpå drar dere tilbake til Reykjavík.

Pris 2020-21: 570,-


Inngår: Guidet rundtur på engelsk, dessuten skandinavisk på fredager. Entré til Geysir museum. Henting på hotell/overnattingssted i Reykjavík. 

Periode: Året rundt, daglig.
Varighet: 8 timer.
Øvrig: Lunsj er ikke inkludert, derimot blir det stopp for lunsj.


Se tilgjengelighet og pris for denne aktiviteten ved å bruke søkefeltet oppe til venstre, «Søk utflukter».

Året rundt
Daglig
8 timer
570
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40