Den gylne sirkel med varme bad

(A13)

Turen går fra Reykjavik til den majestetiske Gullfoss, som av mange regnes som Islands aller vakreste foss. Fossen har to etapper og du kan komme tett innpå de mektige vannmassene som kaster seg utfor stupet og ned i kløften.

Like ved Gullfoss finner du det geotermiske Geysir-området med sine varme kilder og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Geysiren har regelmessige utbrudd hver femte minutt, og du får flere sjanser til å se de majestetiske kaskadene av vann bli slynget til værs. Du kan rusle rundt blant boblende leirpytter og dampende underjordiske kilder - og kjenne jordens indre krefter rett under føttene.

Neste stopp på reisen er den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her ble verdens eldsta nasjonalforsamling, Alltinget, samlet allerede på 900-tallet. Island ligger midt over sprekken mellom den europeiske og den amerikanske kontinentalplaten, og i Thingvellir er forskyvningen som oppstår når de to kontinentene glir sakte fra hverandre, svært tydelig.

Til slutt eskorteres du ned til stranden for å nyte et nyrenovert naturlig dampbad. Laugarvatn Fontana - et anlegg som består av en sammenkobling av bad og dampbad som kompletterer hverandre i en deilig blanding for å skape en naturlig og unik spaopplevelse. Her kommer man tett innpå de geotermiske varme kildene. I gulvet på dampbadet finnes det nemlig spesielle innebygde kratere. Gjestene får se, høre og kjenne lukten av naturlig varmekilder samtidig som man nyter den behaglige varmen.

Pris 2020-21: 1.100,-


Inkludert: Busstransport, guide, inngang til utendørs spa med geotermisk dampbad. Man hentes ved hotell eller pensjonat 30 minutter før avgang. Ettersom du reiser med en større buss under utflukten, kan det hende at avstigningen ikke skjer i direkte tilknytning til hotellet på grunn av smale gater.

Periode: Året rundt, daglig.
Varighet: 9 timer (hvorav cirka 1 time ved Fontana dampbad).


Se tilgjengelighet og pris for denne aktiviteten ved å bruke søkefeltet oppe til venstre, Søk utflukter..

Året rundt
Daglig
9 timer
1.100
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40