Island rundt med guide

En vakker og klassisk rundreise! Dere besøker noen av de mest kjente plassene på øya og får et innblikk i nasjonen Island – alt fra varierende natur til spennende historie og kultur. Turen guides på skandinavisk og dere får blant annet oppleve den klassiske Gylne sirkelen, brusende fossefall, majestetiske fjell, Islands sydligste punk Dyrhólaey og en guidet tur av Reykjavík.

I pakken inngår

 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • 7 netter på hotell
 • Transfer fra flyplassen til hotellet
 • Rundreise med skandinavisk guide, som beskrevet i programmet.
 • Måltider: 7 frokoster, 5 middager
 • Entré til museum i Thorvaldseyri   - Eyjafjallajökull visitor center.
 • Transfer fra hotellet til flyplassen ved hjemreise.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.​
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg (reservasjon nødvendig):

 • Bad i Den blå lagune.
 • Hvalsafari fra Akureyri (3. Juni - 12. Aug).
 • Utendørs bad ved Mývatn.
 • Båttur på isbrelagunen Jökulssárlon.
 • Ridetur på islandshest i Selfoss.
 • Avbestillingsbeskyttelse

Avganger

2020: 27. Mai – 10. Sept. Onsdager.
 


Prisinformasjon

Våre pakkepriser er angitt som pris per person. Fraprisen viser beste tilgjengelige pris i respektive periode. Prisene varierer med aktuell bookingsituasjonen på fly og et normal pris for pakkereisen kan være opp mot 2000 NOK høyere enn hva fraprisen angir. Ved søk/booking får dere alltid den beste prisen vi kan tilby på søkt dato.

Fra 20.110 ,- 7 netter
27. mai - 17. jun fra 20.820,-
01. jul - 29. jul fra 22.395,-
01. aug - 10. sep fra 20 110,-

Dag for dag beskrivelse

Solfar

Velkommen til Reykjavik

Avreise fra Oslo på ettermiddagen. Flyreisen til Island tar ca. 3 timer.  Ved ankomst tar transferbussen dere med direkte til hotellet i Reykjavik. Transferbussen står parkert rett utenfor utgangen og går fra Keflavik flyplass i forbindelse med ankommende fly og kjører dere så til Reykjavík for første overnatting. Mulig tilvalg av Den blå lagune.

Bruk resten av dagen og kvelden på å utforske Reykjavík på egen hånd. Dere overnatter i sentrale Reykjavík på Hotel Plaza ***.

Dag 1

Historisk bondegård og hestenes dal

Vi drar nordover via Hvalfjordstunnelen til Borgarnes og så videre lengre nord til Skagafjördur – hestenes dal. Vi besøker det lokale museet i Glaumbaer  (entré er inkludert). Herfra fortsetter ferden via Öxnadalsheidi til nordre Islands hovedstad Akureyri. Overnatting og middag på Hotel KEA Akureyri.

 

Dag 2

Akureyri og Mývatn

Etter en rask rundtur i Akureyri, går turen videre til fossefallet Goðafoss, som ligger på veien til Mývatn. Området rundt Mývatn består av lavafelter, vulkaner og berg. I Dimmuborgir kan du studere spennende lavaformasjoner, i Grjótagjá finner du pseudo-krater og undervannsgrotter med geotermisk vann og i Námaskarð får du se damputbrudd og kokende svovelgroper. Vi stopper ved Jardbödin, Nord-Islands ”Blå Lagune”, hvor det blir anledning til å bade og spise lunsj. Overnatting og middag på Hotel Edda Akureyri.

Dag 3

Husavik

Vi kjører til det lille fiskeværet Húsavik , der vi stopper i ca. 3 timer.  De som vil kan dra på hvalsafari, og de som ikke har lyst til det kan besøke et bra maritimt museum og fine kafeer. Vi drar videre til neste severdighet, den hesteskoformede ravinen Ásbyrgi i Jökulsárgljúfurdalen og nasjonalparken  Vatnajökull. Ásbyrgi er 3,5 km lang og veggene er på enkelte stedet 100 m høye. I følge norrøn mytologi skaptes Ásbyrgi av æseguden Odins åttebeinte hest, Sleipner.

På vei til Egilsstaðir passerer vi Dettifoss, et 44  meter høyt fossefall som kløyver landskapet med overveldende kraft. Dettifoss er Islands største fossefall og hører til de mest kraftfulle fossefallene i Europa når det kommer til størrelse. Gå forsiktig frem til kanten og opplev kraften i det rasende fallet, men se opp for våte, bratte steiner for å unngå fall. Vi levner Egilsstaðir for å ferdes gjennom de tynt bebodde og vakre Østfjordene. Overnatting og middag på Hotel Bláfell, Breiddalsfjördur.

Dag 4

Grønn nasjonalpark og hvit isbre

Dere kjører langs den dramatiske og unike kystlinjen ved Østfjordene. Dere passerer Djupivogur og Höfn. Ikke så langt fra Höfn, ved Vatnajökulls fot, ligger isbrelagunen Jökulsárlón. Her flyter isberg som har løsnet fra breen, og hele synet er eventyraktig. I isbretungene trer den tusenårige ismassen frem is sin rene, klare blåfarge.

Fra lagunen renner en ca. 1 km lang elv ut til Atlanteren. Er du heldig kan du se nysgjerrige seler stikke hodet opp mellom bølgene. Det er mulig å ta en kort båttur på lagunen mellom isbergene. Ferden går videre til Skaftafell nasjonalpark, en vakker, grønn oase nedenfor Örfærajökull, Islands høyeste topp (2119 m). Overnatting og middag på Hotel Islandia Núpar.

Dag 5

Svarte lavafelt og Islands sydligste punkt

Vi innleder dagen med å passere lavafeltene i Eldhraun og betrakte de svarte isbredynene i Mýrdalssandur. Reisen fortsetter til Reynisfjara, kjent for de dramatiske, svarte, søyleformede basaltklippene som reiser seg opp fra havet. Ifølge legenden er klippene troll som ble forsteinet. Litt vest for Vík finner vi Dyrholaey, Islands sydligste punkt.

Neste stopp er Skógar og fossefallet Skógafoss, med sin imponerende fallhøyde på hele 60 meter. Dagens siste severdighet er fossefallet Seljalandsfoss. Ta stigen som går bak fossefallet, men se opp for glatte steiner. Vi beøker museet i Thorvaldseyri - Eyjafjallajökull  Visitor center. Deretter fortsetter vi via Hella og Hvolsvöllur til Selfoss. Overnatting og middag på Hotel Selfoss****. Hotellet har en fin SPA som anbefales.

 

Dag 6
Gullfoss. Reise til Island

Den Gylne Sirkelen

På Island finns det godt med naturfenomen. Start dagen med en solid frokost på hotellet før utflukten til den Gylne Sirkelen. Dere begynner med å besøke et av landets vakreste fossefall, Gullfoss. Neste stopp på turen blir det geotermiske området omking Geysir, der dere får oppleve den aktive geysiren Strokkur, som hvert femte minutt spruter en kokende vannkaskade høyt opp i lufta. Dere fortsette videre til nasjonalparken Thingvellír, plassen der to kontinentalplater møtes. Vi overnatter i sentrale Reykjavík på Hotel Plaza***. Kvelden er fri til egne aktiviteter.

Dag 7

Hjemreise

Hjemreise tidlig på morgenen. Vår transferbuss henter dere på hotellet og kjører til Keflavík flyplass i forbindelse med hjemreise.

Dag 8
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40