Islandsk weekend med guide

En perfekt weekend for dere som besøker Island for første gang! En variasjonsrik reise som inkluderer besøk til Islands populære severdigheter, som Geysir, Thingvellír nasjonalpark, fossefallet Gullfoss, hvalsafari og også den verdensberømte Blå Lagune. Reisen guides på skandinavisk av en islandsk guide.

I pakken inngår

  • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
  • 4 netter på hotell i Reykjavík.
  • Frokost inngår hvor det er angitt.
  • Transfer til hotellet i Reykjavík.
  • Utflukt hvalsafari 3,5 timer
  • Utflukt til den Blå Lagune, inkl. entré (Guiding på skandinavisk)
  • Utflukt til den Gylne Sirkelen 8 timer (Guiding på skandinavisk)
  • Transfer til flyplassen ved hjemreise.
  • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
  • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Avganger

2020-2021: Januar - desember, onsdager. 

Direktfly fra Oslo, og fra Bergen, Stavanger og Trondheim på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

Valgbare alternativer ved bestilling

- Utflukter fra Reykjavík
- Avbestillingsforsikring​


Prisinformasjon

Våre pakkepriser er angitt som pris per person. Fraprisen viser beste tilgjengelige pris i respektive periode. Prisene varierer med aktuell bookingsituasjonen på fly og et normal pris for pakkereisen kan være opp mot 2000 NOK høyere enn hva fraprisen angir. Ved søk/booking får dere alltid den beste prisen vi kan tilby på søkt dato.

Fra 7.810 ,- 4 netter

Dag for dag beskrivelse

Reykjavik. Island

Velkommen til Island!

Flyreisen til Island tar ca. 3 timer. Ved ankomst tar dere flybussen fra Keflavík flyplass inn til hotellet i Reykjavík. Kvelden er fri til egne oppdagelser i verdens nordligste hovedstad!

Onsdag

Hvalsafari

Det er få steder hvor den ville naturen er mer tilgjengelig enn på Island. Langs med hele Islands sørvestkyst lever mange forskjellige arter av delfin og hval, som med sine grasiøse bevegelser i vannskorpen, hopp og spektakulære dykking kan beskues kun en kort båttur fra Reykjavík havn? Dere går ombord på katamaranen Hafsulan i Reykjavíks havn for en spektakulær naturopplevelse. Målet er å komme virkelig nære delfiner, vågehval, knølhval men også spekkhuggere. Dersom forutsetningene er de rette, er det også muligheter for å se verdens største dyr, blåhvalen.

Dagen brukes i Reykjavík, en by med mange ansikter. Dere besøker blant annet Reykjavíks største severdigheter, som Perlan og Hallgrimskirken, og bys på en fantastisk reise gjennom verdens nordligste hovedstad. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Ta en shoppingtur i byens butikker eller få inn enda noen besøk på noen av Reykjavíks mange kulturelle attraksjoner. Kjenn byens puls og livlige uteliv, og nyt den unike kulturen der gammelt og nytt lever i skjønn forening.

Torsdag

Den Blå Lagune

Dere besøker badet i den Blå Lagune for å nyte et bad i det naturlig varme og mineralrike vannet, omgitt av lava. Lagunen er et paradis:  Dampende varmt vann, fylt med sunne mineraler, og magisk blått. Varmen kommer naturlig fra jordens indre, hele to kilometer under jorda. Vannet er 70 % sjøvann, men er stappet med sunne mineraler og blågrønne alger som gir det den spesielle blåfargen.

Kvelden er fri til egne aktiviteter. Utforsk byens mange severdigheter til fots og nyt en utsøkt middag på noen av Reykjavíks mange fine restauranter.

Fredag
Gullfoss. Reise til Island

Den Gylne Sirkelen

På Island finns det godt med naturfenomen. Start dagen med en solid frokost på hotellet før utflukten til den Gylne Sirkelen (skandinavisk guide). Første stopp på turen er den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her samlet det islandske Alltinget, verdens første parlament, seg allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom de europeiske og amerikanske kontinentalplatene og i Thingvellír blir forkastningen som skapes når de to kontinentene sakte glir fra hverandre veldig tydelig.

Neste stopp er det geotermiske Geysir-området, med sine varme kilder og Islands mest aktive geiser, Strokkur. Med sine regelmessige utbrudd hvert femte minutt får dere flere sjanser til å oppleve kildens utbrudd der en majestetisk vannkaskade kastes opp mot himmelen. Dere kan rusle rundt blant de boblende leirpølene og de dampende kildene – og virkelig kjenne jordens indre krefter under føttene.


Like i nærheten av Geysir-området ligger det majestetiske fossefallet Gullfoss, også kalt det ”gylne fossefallet”. Gullfoss er en av Islands vakreste fossefall og en vel verdt å se severdighet. Fossen har to etapper og det går an å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg over stupet og ned i ravinen under.

Lørdag

Hjemreise

Siste dagen er det hjemreise og dere hentes på hotellet i tilknyting til flyavgang. Ingen guiding.

Søndag
Kundeservice, hverdager 08:00-17:00: 22 33 84 40